Mali'deki Fransız askerlere bomba yüklü araçla saldırı

Mali'deki Fransız askerlere bomba yüklü araçla saldırı

Mali’de bulunan Fransız askerlerinin hedef alındığı bomba yüklü araçlı saldırıda, çok sayıda askerin yaralandığı bilgisi var.

Barkhane Operasyonu kapsamında Mali’de bulunan Fransız askerlerine bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda asker yaralandı.

Ulusal medyadaki haberlere göre, bomba yüklü araç, Barkhane Operasyonu kapsamında Timbuktu bölgesinde bulunan Fransız askerlerini hedef aldı. Saldırıda birçok asker yaralandı.

GÜNLÜK MALİYETİ 1 MİLYON EURO

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 10 Haziran’da ülkesinin bölgedeki askeri varlığının derin bir dönüşümden geçmesinin bir parçası olarak "Barkhane Operasyonu"nu sonlandıracaklarını belirtmişti,

Fransa, 2013 başında Mali'deki "Serval" isimli askeri harekatın ardından 1 Ağustos 2014'te "Barkhane Operasyonu"nu başlatmıştı. Günlük maliyeti 1 milyon euro olan Barkhane Operasyonu"nda 5 binden fazla Fransız askeri görev yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN