MbS Atatürk olamadı Putin olmak istiyor

MbS Atatürk olamadı Putin olmak istiyor

Suudi veliaht Prens MbS’nin ölüm listesindeki aktivist Iyad el Bağdadi, Prens’in reformist imajının ardına saklandığını söyledi. Filistinli aktivist “Dünyaya Suudi Arabistan’ın Atatürk’ü olduğuna inandıramayınca Putin’i olmayı deniyor” dedi.

Norveç’in sığınma hakkı tanıdığı Filistinli aktivist İyad el Bağdadi, “Muhammed bin Selman, reformist imajının ardına saklanıyor” dedi.  

Geçen hafta, 25 Nisan’da Suudi Arabistan kaynaklı muhtemel bir tehdit nedeniyle Norveçli yetkililer tarafından evinden alınarak güvenli bir yere nakledildiği ortaya çıkan El Bağdadi, Washington Post gazetesi için yazdığı makalesinde Suud veliaht Prens’i topa tuttu. Kendisi ile birlikte Kanadalı aktivist Ömer Abdülaziz ve adı açıklanmayan ABD’li bir aktivistin daha gözaltına alındığını belirten El Bağdadi, “Suudi Arabistan’ı eleştirmenin yanı sıra üçümüzün bir ortak noktası daha vardı: Gazeteci Cemal Kaşıkçı ile birlikte çalışıyorduk” ifadesini kullandı. Bağdadi, Kaşıkçı cinayetine gelen tepkilere rağmen Suudi rejiminin baskıcı politikalarını artırdığını vurgulayarak “Muhammed bin Selman, ‘reformist’ imajının ardına saklanıyor. Dünyayı kendisinin Suudi Arabistan’ın Atatürk’ü olduğuna inandıramayınca, Suudi Arabistan’ın Putin’i olmayı deniyor” ifadesini kullandı. Öte yandan Muhammed bin Selman’ın Putin’in aksine Batı’ya, özellikle de ABD’ye bağlılığını sürdürdüğünü kaydeden el Bağdadi, “Donald Trump yönetimi özellikle de Trump’ın damadı Jared Kushner, Muhammed bin Selman’ı hesap vermekten korumayı sürdürene kadar, veliaht prens suç işlemeye, karışıklığa yol açmaya, Ortadoğu ve ötesinde on yıllarca sürecek istikrarsızlık tohumları saçmaya devam edecek” uyarısında bulundu. -AA 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN