Merkel, G20'ye halefiyle geliyor

Merkel, G20'ye halefiyle geliyor

Bir Alman hükümet yetkilisinin açıklamasına göre, Başbakan Merkel G20 zirvesine muhtemel halefi Olaf Scholz ile birlikte gelecek ve diğer dünya liderleriyle olan görüşmelerine de birlikte katılacaklar.

Bir Alman hükümet yetkilisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in muhtemel halefi Maliye Bakanı Olaf Scholz'u bu hafta sonu G20 zirvesinin oturum aralarında diğer dünya liderleriyle ikili görüşmelere katılmaya davet ettiğini belirtti.

Parti yetkilileri geçtiğimiz hafta, yeni bir koalisyon hükümeti kurmaya çalışan üç Alman partisinin görüşmelerinin Kasım ayının sonuna kadar tamamlanmasını ve 6 Aralık haftasında yeni başbakan olarak Sosyal Demokrat Scholz'u seçmeyi umduklarını söyledi.

Hükümet yetkilisi, Merkel ve Scholz'un zirveye birlikte katılmalarının Almanya'nın G20'ye yaklaşımında bir süreklilik olduğu mesajını verdiğini söyledi.

Yetkili, Merkel'in İran ile nükleer müzakereler gibi konuları kapsayacak olan ikili görüşmelerinden birinin de ABD Başkanı Joe Biden ile olacağını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN