Miçotakis: Kimseyle konuşmayan bir Türkiye istemiyoruz

Miçotakis: Kimseyle konuşmayan bir Türkiye istemiyoruz

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yunanistan başbakanıyla tüm bağlarını kopardığını söylemesine rağmen iletişimde kalmaya mecbur olduklarını söyledi. Miçotakis, "Konuşmalıyız ve anlaşmazlıklarımızı medeni bir şekilde, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk temelinde karşılamalıyız. Anlaşmazlıklarımızı çözmek için dayanabileceğimiz başka çerçeve yok. Aynı zamanda muhatabımız olacak bir Türkiye istiyoruz. Kimseyle konuşmayan bir Türkiye istemiyoruz" dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında son zamanlarda iyice tırmanan gerilim, karşılıklı sert açıklamalarla sürerken Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, NATO zirvesinde basın açıklamasında bulundu. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan başbakanıyla tüm bağlarını kopardığını söylemesine rağmen, Atina ile Ankara arasında açık iletişim hatlarına ihtiyaç olduğunu belirtti. Yunanistan Başbakanı, sözlerine "Sayın Erdoğan ile görüştük. Bir ara tekrar görüşeceğimizi tahmin ediyorum. Görüşmeliyiz. Konuşmalıyız ve anlaşmazlıklarımızı medeni bir şekilde, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk temelinde karşılamalıyız. Anlaşmazlıklarımızı çözmek için dayanabileceğimiz başka çerçeve yok. Aynı zamanda muhatabımız olacak bir Türkiye istiyoruz. Kimseyle konuşmayan bir Türkiye istemiyoruz" diye devam etti.

'ERDOĞAN BİZE KARŞI BİR KONU GÜNDEME GETİRMEDİ'

Miçotakis ayrıca, devam eden zirve sırasında "Türkiye, Yunanistan’a karşı herhangi bir konuyu gündeme getirmedi" diyerek Türkiye’nin konuyu gündeme getirmemesinin sebebini NATO içerisinde destek bulmasının zor olmasına bağladı. Yunanistan Başbakanı, Erdoğan’ın konuyu genelde iç siyaseti kullanmak için gündeme taşıdığını iddia etti.

'TURKEAGEAN TANIMI SEBEİYLE HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ'

Miçotakis, gazetecilerin, Türkiye'nin Ege'deki turizm kampanyasında kullandığı "Turkeagean" tanımının Avrupa tarafından tescillenmesini Yunanistan'daki yetkili kurumların engelleyememiş olmasına ilişkin soruyu ise hükümetin bu konuda hukuki yollara başvuracağını söyleyerek cevapladı.

'TÜRKİYE'NİN TERÖR KONUSUNDAKİ GEREKÇELERİ HAKLI'

Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan üçlü muhtırayı okuduğunu kaydeden Miçotakis, "Açıkça söylemek istiyorum, Türkiye'nin Kürt örgütlerden kaynaklanan terörizme ilişkin haklı gerekçeleri var. Türkiye, bu tür terör eylemleri yüzünden ağır bir bedel ödedi. Bence, bu, anlamakta hiçbir şekilde zorlanacağımız bir şey değil" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN