Miçotakis'ten Türkiye açıklaması

Miçotakis'ten Türkiye açıklaması

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile göç konusunda iş birliği yapmak istediklerini açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis, Taliban'ın Afganistan'ı tekrar ele geçirmesiyle birliktikte gündeme gelen göç meselesi ile ilgili Türkiye ile iş birliği yapma niyetinde olduklarını açıkladı.

Miçotakis, Uluslararası Selanik Fuarı'nda düzenlenen yıllık basın toplantısında konuştu. Türkiye ile ilgili, "Çıkarlarımız aynı doğrultuda olmasına rağmen aramızda büyük görüş ayrılıkları var. Uluslararası hukukun nasıl uygulandığı konusunda son derece farklı görüşlerdeyiz." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı, Ege Adalarının silahsızlandırılması hakkında da konuştu. Türkiye'nin çağrılarına, "Sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı kimseyle müzakere edecek halimiz yok." yanıtını verdi.

"İnsan kaçakçılığı şebekelerini çökerteceğim" diyen Miçotakis "Adalara geçişlerde geçen yıllara oranla yüzde 90 azalma kaydedildi. Daha önce de söylediğim gibi, insan kaçakçılarının şebekelerini çökertmekte kararlıyım. Potansiyel müşteriler bin, 2 bin dolar vermelerine rağmen Yunanistan'a ulaşamayacaklarını bilecek" diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı, 21 Eylül'de New York'ta yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjlarında Erdoğan ile programları uyuşmadığı için görüşmeyeceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN