"Millet İradesine Sahip Çıkıyor" buluşması dünya basınında: Binler yargı kararını protesto etti

"Millet İradesine Sahip Çıkıyor" buluşması dünya basınında: Binler yargı kararını protesto etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrası Saraçhane'de düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" buluşması dünya basınında da geniş yer aldı. Reuters, Independent, VOA News, The Washington Post gibi yüksek tirajlı yayın kuruluşları, miting havasındaki buluşmaya katılan binlerce kişinin yargı kararına tepki gösterdiğini yazdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet ve siyasi yasak kararı sonrası, 6'lı masa liderleri Saraçhane'de bir araya geldi. "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" sloganıyla düzenlenen buluşma dünya basınında da geniş yer aldı.

REUTERS 'HAYAT PAHALILIĞI'NA DİKKAT ÇEKTİ

Reuters, "Binlerce kişi İstanbul belediye başkanının mahkumiyetini protesto etti" diye yazdığı haberinde, "Türkler artan hayat pahalılığı ve değeri düşen para birimi ile boğuşurken, önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, Erdoğan'ın yirmi yıllık iktidarının önündeki en büyük siyasi zorluklardan biri. Türk lirası bu hafta dolar karşısında rekor bir düşüş yaşadı" ifadelerine yer verdi.

Independent, Saraçhane buluşmasını, 'Tuhaf' hapis cezasının Erdoğan'ın rakibine destek verebileceği şeklinde gördü.

gbg.jpg

VOA News, "Türk mahkemesinden İstanbul Belediye Başkanına siyasi yasak tokadı" adlı haberinde yerel mahkemenin verdiği kararla İmamoğlu'na siyaset yasağı getirilmesine vurgu yaptı.

The Washington Post ise "İstanbul'da binlerce kişi görevden alınmayla karşı karşıya olan belediye başkanını desteklemek için yürüdü" adlı haberinde, çok sayıda kişinin kararı protesto etmesine değindi.

The Washington Post haberinde, "Binlerce kişi, şehrin popüler olan belediye başkanının görevden alınmasına ve gelecek yıl yapılacak seçimlere katılmasının yasaklanmasına yol açabilecek yasal bir kararı kınamak için Perşembe günü (ikinci gününde) İstanbul belediye binası önünde toplandı" diye yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN