Milyonlarca lira değerindeki süper yat bir anda yanmaya başladı: Denizde dehşet anları

Ünlü İtalyan İş Adamının 436 milyon TL değerindeki (20 milyon sterlin) 45.72 metre (150ft) uzunluğundaki süper yatı, İspanyol adası açıklarında şaşkına dönmüş turistlerin bakışlarıyla beraber alevler içerisinde kaldı ve daha sonra suyun üzerinde yavaşça batmaya başladı.

Büyük bir şirketin patronunun sahibi olduğu bilinen ve değerinin 20 milyon sterlinin üzerinde olduğu tahmin edilen bir süper yat, İspanyol Adasının açıklarında bir anda alevler içerisinde kaldı.

z3.jpg

Süper yatın sahibinin o anlarda teknede olup olmadığı bilinmiyor

150ft’lik süper yatı görenler şok olurken Aria SF ismindeki o yatın ise sahibine daha bir ay önce teslim edildiği öğrenildi. Yatın sahibi olan Paolo Scudieri’ye bir ay önce teslim edilen süper yat, teslim edilmesinden sadece bir ay sonra, Akdeniz’in Formentera adasının batı kıyısında yer alan Cala Saona’da Perşembe günü öğle saatlerinde alev aldı.

Yangının çıktığı esnada süper yatın içerisinde dokuz adet yolcu ve yedi mürettebat olduğu öğrenilirken gemide bulunan kişilerin ise yardım için yanaşmış olan iki İspanyol Sahil Güvenlik teknesi tarafından tahliyelerinin kusursuz bir şekilde gerçekleştirildiği bildirildi. Kurtarılanlar arasında yatın sahibi Scudieri’nin olup olmadığı ise henüz belirsizliğini koruyor.

z1.jpg

Çıkan dumanlar İbiza'dan dahi görülebiliyordu

Bölgeye yakın olan şahıslara göre, alev topuna dönen dev süper yattan çıkan dumanlar komşu ada olan İbiza’dan dahi görülebiliyordu. Öte yandan yatın sahibi Scudieri’nin, babası Achille tarafından 1956’da kurulmuş olan ve otomobillerin iç bileşenlerini üreten Gruppo Addler’in başkanı olduğu biliniyor. Net değerinin ise yaklaşık 410 milyon pound civarında olduğunu düşünülüyor.

O süper yatın içerisinde ise bir adet yüzme havuzu, beş adet yatak odası ve görkemli bir spor salonu mevcuttu. Yatın bu yıl Cannes Yatçılık Festivalinde görücüye çıkması bekleniyordu fakat alevler içerisinde kalıp ağır hasar almasının ardından o Festivali kaçıracak gibi görünüyor.
Sahil Güvenlik tarafından daha sonrasında çekilen yatın İbiza’ya götürüldüğü düşünülürken yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

z2.jpg

"Yedi mürettebat ve dokuz yolcunun hepsi güvende"

Yangının çıktığı günün geç saatlerinde basına konuşan İspanyol Sahil Güvenlik Servisi sözcüsü, “Yedi mürettebat ve dokuz yolcunun hepsi güvende. Polis botuna bindirildiler. Yatta çıkan yangın ise neredeyse söndü. İki Sahil Güvenlik gemisi olan Salvamar Acrux ve Guardamar Concepcion Arenal, saat 5 civarlarında alarmın verilmesinin ardından Palma, Majorca’daki koordinasyon merkezimiz tarafından seferber edildiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir