Mısır'da Mursi ve bin 589 kişinin mal varlığına el konuldu

Mısır'da Mursi ve bin 589 kişinin mal varlığına el konuldu

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, ailesinin ve bazı Müslüman Kardeşler (İhvan) yetkililerinin de aralarında bulunduğu bin 589 kişinin mal varlığına el konuldu.

Mısır'ın devlet gazetelerinden El-Ahram'ın haberine göre, "Terörist  Grupların Mal Varlıklarının Tasarrufu ve Saklanması Komisyonundan" yapılan yazılı  açıklamada, İhvan'a mensup olan ve destekleyen bin 589 kişinin, 118 şirketin, bin  133 sivil toplum kuruluşu, 104 okul, 69 hastane, 33 internet sitesi ve uydu  kanalının mal varlığına el konulduğu belirtildi.

Haberde, el konulan malların hazineye devredilmesine karar verildiği  aktarıldı. 

Mal varlığına el konulanlar arasında Mursi ve ailesinin yanı sıra  İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Rehberlik Konseyi Başkan  Yardımcısı Hayrat Şatır, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf  el-Karadavi, İhvan yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci ve Saad el-Ketatni gibi  isimler de bulunuyor.

İhvan yetkilileri, mal varlıklarına el koyan bahsi geçen komisyonu  yetkin olmadığı için tanımadıklarını açıklarken, kendilerine yöneltilen  "yolsuzluk, şiddet ve terörle" ilgili suçlamaları da birçok kez reddetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN