Mursi'den tarihi konuşma... Askeri darbe tehdidine böyle yanıt vermişti

Mursi'den tarihi konuşma... Askeri darbe tehdidine böyle yanıt vermişti

Mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın ilk meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, askeri darbe tehdiiden karşı hafızalardan silinmeyecek sözler ile Mısır halkına seslenmişti. Mursi, 1 Temmuz 2013'te Mısır ordusu, 48 saat içerisinde ülkedeki siyasi krizin çözümlenmesi gerektiğini aksi takdirde yönetime el koyacaklarını ilan etmesinin ardından tarihe geçen bir konuşma yapmıştı.

"Mısır'ı koruyalım, yaptığımız devrimi koruyalım. Alın terimizle, şehitlerimizin kanıyla iki buçuk sene içinde kazandığımız devrimi koruyalım" diyen Mursi, sözlerine şöyle devam etmişti;

"Benimle olanlar ya da bana karşı olanlar sakın devrimi geri almasınlar. Ben burdayım, karşınızdayım. Çocuklarımızı korumak istiyorum, bizden sonra gelecek olan erkek çocuklarımızı kız çocuklarımızı korumak istiyorum. 

Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyin, eğilipi bükülmeyin. Vatanınızı, hakkınızı, hukukunuzu ve dininizi en azını bile olsa vermeyi düşünmeyin"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN