Musul'da bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü, 5 yaralı

Musul'da bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü, 5 yaralı

Irak'ın Musul kentine bağlı Rabia kasabasının bir köyünde meydana gelen bombalı araç saldırısında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Musul İl Meclis Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, Musul'a bağlı Rabia kasabasının bir köyünde bombalı araç saldırısının yapıldığını belirtti.

Uveyne köyü merkezinde bırakılan bombalı aracın uzaktan kumandayla patlatıldığını dile getiren Kaplan, patlama sonucu 1 sivilin öldüğünü, 5 sivilin de yaralandığını ifade etti.

Kaplan, olayın güvenlik güçleri tarafından araştırıldığını söyleyerek, saldırıyı henüz üstlenen olmasa da terör örgütü DEAŞ'tan şüphelendiklerini kaydetti.

Irak'ın kırsal bölgelerindeki bu tür saldırılarda şüpheler terör örgütü DEAŞ üzerinde yoğunlaşıyor.

DEAŞ, Irak'ın başta Kerkük olmak üzere Musul, Enbar, Salahaddin ve Diyala vilayetlerinde zaman zaman güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

MUSUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN