Nairobi’de otel yakınında patlama ve silah sesleri

Nairobi’de otel yakınında patlama ve silah sesleri

Afrika ülkesi Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir otelden patlama sesleri yükseldi. Görgü tanıkları 2 ayrı patlama sesinin yanı sıra silah sesleri duyduklarını söyledi.

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bulunan Dussit isimli lüks bir otelin çevresinde patlama ve silah sesleri duyuldu. Yerel medyada yer alan haberlere göre, binaların içerisinde mahsur kalan insanlardan bazıları sosyal medyadan yardım çağrısında bulunurken, polis de yardım çağrılarına cevap vermeye çalışıyor.

İlk bilgilere göre güvenlik kuvvetleri bölgeli kordon altına aldı. İtfaiye ekipleri patlama sonrası yanan araçları söndürdü. Yakın bölgedeki birçok boşaltıldı. Patlamada 1 kişinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki otel kompleksinden silah sesleri yükseldi. Bir otel çalışanı "saldırı altındayız" ifadelerini kullandı. 

Yerel televizyonun yayınladığı görüntülerde otelden dumanlar yükseldiği görülebiliyor. 

Polis ise soygun şüphesi üzerine bölgeyi kordon altına aldığını açıkladı. Bölgede çatışmanın sürdüğü gelen bilgiler arasında. 

Gelen görüntülerde bazı yaralıların bölgeden kaçmaya çalıştığı görülüyor. 

Yerel medya terör saldırısından şüphelenildiğini aktardı. Olaya polislerin yanı sıra askerler de müdahale ediyor. 

SALDIRIYI EŞ-ŞEBAB ÜSTLENDİ

Eş-Şebab örgütü Kenya'daki saldırıyı üstlendi. Örgütün askeri opersayonlar sözcüsü Abdiasis Ebu Musab, "Nairobi'deki saldırının arkasında biz varız. Operasyonlarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Eş-Şebab örgütü sık sık Kenya'da saldırılar gerçekleştiriyor. Örgüt 2013 yılında bir alışveriş merkezine yaptığı saldırıda 67 kişiyi öldürmüştü. 2015 yılında ise bir üniversiteye yapılan Eş-Şebab saldırısı nedeniyle 147 kişi ölmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN