NASA'dan tartışma yaratan açıklama: Çin Ay'ı ele geçirecek

NASA'dan tartışma yaratan açıklama: Çin Ay'ı ele geçirecek

Çin, NASA başkanının Çin'in askeri bir programın planı olarak ayı "ele geçirebileceği" yönündeki uyarısını sorumsuz bir karalama kampanyası olarak değerlendirdiklerini belirterek reddetti ve her zaman uzayda uluslar topluluğu inşası çağrısı yaptıklarını söyledi.

SELMAN CÖMERT

Çin, son on yılda uzay programının hızını artırdı ve ayın keşfine odaklandı. Çin, Ay'a ilk mürettebatsız inişini 2013'te yapmıştı ve Çin'in bu on yılın sonuna doğru astronotları aya gönderecek kadar güçlü roketler fırlatması bekleniyor.

NASA Başkanı Bill Nelson, cumartesi günü Alman gazetesi Bild'de yayınlanan bir röportajda, "Çin'in aya inip 'Artık bizimdir ve siz uzak durun' demesinden son derece endişe duymalıyız" ifadelerini kullanmıştı. Başkan, Çin'in uzay programının askeri olduğunu hatırlatarak Çin'i diğer kuruluş ve ülkelerden fikir ve teknoloji çalmakla suçlamıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, "ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi başkanının gerçekleri göz ardı ederek Çin hakkında sorumsuzca konuşması ilk defa olmuyor" dedi.

Çin'in her zaman uzayda insanlık için ortak bir geleceğin inşasını desteklediğini ve herhangi bir silahlanma yarışına karşı çıktığını belirten Zhao, "ABD tarafı, Çin'in normal ve makul uzay çabalarına karşı sürekli bir karalama kampanyası kurguladı ve Çin bu tür sorumsuz açıklamalara kesinlikle karşı çıkıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN