Nazarbayev aylar sonra ilk kez konuştu

Nazarbayev aylar sonra ilk kez konuştu

Kazakistan'ın kurucu cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, aylar sonra bir mesaj yayımladı. 9 Mayıs Zafer Günü'nü kutlayan Nazarbayev, zaferde emeği geçen kahraman dedelere bakmakla yükümlü olduklarını söyledi.

Kazakistan Cumhuriyeti'nin kurucusu ve 'Elbaşısı' Nursultan Nursultan Äbişulı Nazarbayev, II. Dünya Savaşı'nda Nazilerin mağlup edilmesi nedeniyle kutlanan 9 Mayıs Zafer Günü'de bir mesaj yayımladı.

Halkın Zafer Günü'nü kutlayan Nazarbayev, , büyük fedakarlıklar sonucu kazanılan bu zafere emeği geçen kahraman dedelere bu neslin bakmakla yükümlü olduğunu kaydetti.

GÜÇ VE İTİBAR KAYBI UĞRADI

Kazakistan'da yıl başında başlayan protestolarda büyük tepki toplayan ve ailesi hakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla anılan Nazarbayev, büyük güç ve itibar kaybına uğramıştı.

En son Rusya'nın Kazakistan'daki protestoculara yaptığı sert müdahalenin ardından konuşan Nazarbayev, protestolar için ise "Saldırılar ülkenin bütünlüğünü yok etmek için yapılan bir organizasyondur" ifadelerini kullanmasıyla tepki toplamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN