Ne koltukmuş ama... 2 yıl önce devretmek için karar aldı, 8 ay sonrası için tarih verdi

Ne koltukmuş ama... 2 yıl önce devretmek için karar aldı, 8 ay sonrası için tarih verdi

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, başbakanlık koltuğunu Enever İbrahim'e devretmek için bir kez daha niyet beyan etti. Muhammed, Kasım ayındaki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi'ni işaret etti. Ancak yine net bir tarih vermedi.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Halkın Adaleti Partisi (PKR) Genel Başkanı Enver İbrahim ile geçen hafta gerçekleştirdiği görüşmenin ardından başbakanın değişimine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Daha önce birkaç ay içinde görevi devredeceğini söyleyen Mahathir Muhammed, bu kez 8 ay sonrası için tarih verdi. 

APEC ZİRVESİ'NDEN SONRA...

İktidardaki koalisyon partilerinin bu cuma yapacağı toplantıda başbakanın değişiminin konuşulup konuşulmayacağını bilmediğine işaret eden Mahathir, "Herhangi bir tarih belirlenecek mi bilmiyorum, fakat ben zaten önceden görevimi bırakmaya hazır olduğumu söylemiştim." diye konuştu.

Mahathir, başbakanlığı devretmeye yönelik sözünün hala geçerli olduğunu belirterek, "Koalisyon ne yönde karar verirse versin, APEC zirvesinden sonra görevi bırakacağım." bilgisini verdi.

20-02/19/mahathir-muhammed.jpg
Mahathir Muhammed

Başbakan Mahathir'den bu yıl içinde görevi devralması beklenen Enver, geçen haftaki görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Mahathir'in bu yıl kasımda Malezya'da düzenlenecek APEC Zirvesi'nden sonra başbakanlığı devredeceğini doğruladığını belirtmişti.

ÜLKE GÖREV DEĞİŞİMİNİ TARTIŞIYOR

Başbakan Mahathir Muhammed, 9 Mayıs 2018'deki genel seçimlerinde kazandığı zaferin ardından yaptığı konuşmada, koalisyonun aldığı karar gereğince başbakanlık görevinde yaklaşık 2 yıl kalıp makamını Enver İbrahim'e bırakacağını söylemişti.

20-02/19/enver-ibrahim.jpg
Enver İbrahim

Mahathir'in açıklamalarına rağmen başbakanın değişimine dair tartışmalar sıkça gündeme gelmiş, görev değişimi için net bir tarih belirlenip belirlenmediği konusunda iktidar partilerinden farklı görüşler dile getirilmişti.

Koalisyon hükümetinden bazı bakan ve milletvekilleri, ülkede istikrarın sağlanması için Mahathir'in tam dönem görevde kalması gerektiğini savunmuş, buna karşın Enver İbrahim'e yakın isimler, başbakanlık değişiminin iki yıl içinde gerçekleşmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Öte yandan muhalefet partileri UMNO ve PAS, Mahathir'in tam dönem başbakanlık görevinde kalabilmesi için mecliste güven oylamasıyla yeni bir koalisyon oluşturulması teklifini gündeme getirmişti.

 

 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN