Neçirvan Barzani: Türkiye ile ilişkilerin gelişmesini ümit ediyoruz

Neçirvan Barzani: Türkiye ile ilişkilerin gelişmesini ümit ediyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, IKBY'nin Türkiye ile ilişkilerin gelişmesini ümit ettiğini açıkladı.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Irak'taki temasları kapsamında Erbil'e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun IKBY Başbakanlık konutunda Barzani ile bir araya geldiği bildirildi.

Konular masaya yatırıldı 

Görüşmede, ikili ilişkiler, terör tehdidiyle mücadele ve Kerkük konularının ele alındığı belirtilen açıklamada, Türkiye ile ticaret hacminin artırılması ve yeni sınır kapılarının açılması gibi meselelerin masaya yatırıldığı kaydedildi. Açıklamaya göre, Neçirvan Barzani görüşmede, Türkiye'nin zor zamanlarda IKBY halkı ve hükümetinin yanında olduğunu belirterek "IKBY, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesini ümit ediyor" ifadesini kullandı.

"Ttürkiye zor günlerde IKBY'ye sırt çevirmedi"

Öte yandan açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin önemli ve stratejik olduğu vurgulandı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun IKBY'ye yaptığı ziyaretten memnuniyet duyulduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin zor günlerde IKBY'ye sırtını çevirmediği ifade edildi.

 Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Irak temasları 

Erbil'deki temasları kapsamında Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ve Türkmen siyasi temsilcilerle bir araya gelmişti.Çavuşoğlu, dün Bağdat'ta Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, mevkidaşı Muhammed Ali el-Hekim, Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ve Türkmen milletvekilleriyle bir araya gelmiş, daha sonra Basra'da Vali Esad el-İdani ile

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN