Nepal'i fırtına vurdu: 2 ölü, 100 yaralı

Nepal'i fırtına vurdu: 2 ölü, 100 yaralı

Nepal’in batı kesiminde Kançanpur bölgesinde çıkan fırtına, 2 kişinin ölümüne 100 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Nepal’deki kuvvetli fırtına Kailali bölgesinde 77, Kançapur bölgesinde ise 23 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Kailali Bölge Valisi Yagyara Bohara, yaptığı açıklamada, fırtınada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Fırtınada, hayatını kaybedenlerin Lahanu Çavudri  ve Birbahadır Çavudri olduğu kaydedildi. Bölge Valisi Bohara, yaralılardan 4’ünün hayati tehlikesinin bulunduğunu, arama ve kurtarma çalışmalarının sona erdiğini söyledi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Fırtınada elektrik direklerinin yıkıldığı, ağaçların kökünden söküldüğü, ardından gelen yoğun bölgede sellere ve yolların kapanmasına yol açtı.

Nepal’in Kançanpur bölge Vali Yardımcısı Gokarna Prasad, fırtınada ise 23 kişinin yaralandığını, yaralanan 11 yaşındaki bir kızın da hayati tehlikesi olduğunu söyledi. Her iki bölgede de eğitime ara verildiği kaydedildi.

Bugün Nepal’in Başkenti Katmandu’da fırtınanın ardından ağır yağış görülürken, henüz can kaybı ve hasar konusunda bir açıklama gelmedi.

KATMANDU/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN