Netanyahu, ABD'nin skandal kararı sonrası Batı Şeria'da

Netanyahu, ABD'nin skandal kararı sonrası Batı Şeria'da

ABD'nin Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini açıklamasının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki Gush Etzion Yahudi yerleşim birimini ziyaret etti. Küstah açıklamalarını bir kez daha yineleyen Netanyahu "Bugün İsrail için çok önemli. Bu kazanım nesiller boyu sürecek" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD yönetiminin skandal kararının ardından işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan yasa dışı Gush Etzion Yahudi yerleşim birimine gitti. 

TRUMP VE POMPEO'YA TEŞEKKÜR

Gush Etzion'da incelemelerde bulunan Netanyahu, Washington yönetiminin Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmeme kararından dolayı ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bir kez daha teşekkür etti. 

19-11/19/basliksiz-1-1574169982.jpg

Trump yönetiminin aldığı kararın İsrail açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Netanyahu, "Bugün İsrail için çok önemli. Bu kazanım (ABD'nin kararı) nesiller boyu sürecek." ifadesini kullandı.

19-11/19/basliksiz-1-1574169997.jpg

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, dün yaptığı açıklamada, Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurmuştu.

Karar, İsrail'de sevinçle karşılanırken, Filistin yönetimi ise ABD'ye tepki göstermişti. 

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD'nin kararının uluslararası kanunların hafife alınması anlamına geldiğini belirtmişti. İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

BATI ŞERİA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN