Netanyahu: Belki de Belçika Hava Kuvvetleri yapmıştır

Netanyahu: Belki de Belçika Hava Kuvvetleri yapmıştır

Suriye'ye perşembe günkü füze saldırısıyla ilgili soru üzerine İsrail Başbakanı Netanyahu "Bilmiyorum, Belçika'ya sorun, belki de onlardı" dedi.

Dün Şam havaalanı çevresinde İran silahlarının depolandığı sanılan bir bölgenin füzelerle hedef alınması, İsrail'in Suriye'ye yönelik yeni saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Bugün bir radyo mülakatında İran'ın Suriye'deki tahkimat girişimlerini engellemeye devam edeceklerini söyleyen Netanyahu, Şam'da İran destekli milisleri hedef alan saldırının gerisinde İsrail'in olup olmadığı sorusuna ise şu cevabı yapıştırdı:

"BELÇİKA'YA SORUN BELKİ DE ONLADIR"

Radyo Hayfa'ya konuşan İsrail Başbakanı, Suriye'deki son saldırıyı İsrail'in düzenleyip düzenlemediği sorusuyla "Dün gece neler olduğunu bilmiyorum. Belki de Belçika Hava Kuvvetleri'ydi" diye dalga geçti.

Netanyahu "Şu ya da bu operasyon hakkında yorumda bulunmuyorum" diye ekledi.

Suriye Savunma Bakanlığı dünkü saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken "23.45'te işgal altındaki Golan'dan gelen düşman füzelerine Suriye hava savunma sistemleri karşılık verdi ve onlardan bazıları hedefine ulaşamadan düşürüldü" açıklamasını yapmıştı.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan açıklama gelmezken, İsrail medyası, İran'dan Suriye'ye yeni bir kargo uçağının gelmesinden saatler sonra Şam havaalanı çevresindeki İran silah depolarının hedef alındığını, saldırıda İran yanlısı 7 milisin öldüğünü yazdı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN