New York Times'tan 'Mısır planı' iddiası: İsrail'den Gazzelileri göndermek için sessiz girişim

New York Times'tan 'Mısır planı' iddiası: İsrail'den Gazzelileri göndermek için sessiz girişim

Gazze adım adım İsrail tarafından işgal edilirken, New York Times'tan bir iddia geldi. Gazeteye göre; İsrail Gazzeli vatandaşları Mısır'a göndermek için sessiz bir çalışma gerçekleştiriyor. İsrail'in ise bu durumu 'insanı girişim' olarak nitelendirdiği iddia edildi.

İsrail'in Filistin'deki işgalinde 32. güne girilirken bu durum dünya medyasında da yer alamaya devam ediyor. Amerikan New York Times Gazetesi'nde İsrail'in planlarıyla ilgili bir yazı yayımlandı.

Gazetenin iddiasına göre; İsrail, Gazzeli vatandaşları Mısır'da göndermek için sessiz bir şekilde çalışıyor.

Hare göre; Netanyahu'nun başında olduğu İsrail hükümeti, konuyla ilgili uluslararası destek elde edebilmek için sessiz bir çalışma başlattı.

TRT Haber'de yer alan habere göre; İsrailli yöneticilerin yabancı hükümetlerle yaptıkları görüşmelerde konuyu "insani girişim" olarak gündeme taşıdıklarına dikkat çekiliyor. Bununla birlikte yapılan önerinin, ABD ve İngiltere'nin de aralarında olduğu birçok ülke tarafından reddedildiği kaydedildi.

Bu ülkelerin böyle bir girişim durumunda Mısır'ın istikrarsızlaşmasından ve göçün kalıcı hale gelmesinden endişe ettikleri belirtildi.

SİNA ÇÖLÜ'NDE MÜLTECİ KAMPI

Gazze'deki yüz binlerce sivilin Sina Çölü'nde kurulacak mülteci kamplarına yerleştirilmesi önerisi daha önce Kahire yönetimi tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN