New York'taki edebiyatçıların Salman Rüşdi dayanışması

New York'taki edebiyatçıların Salman Rüşdi dayanışması

PEN Amerika, New York Halk Kütüphanesi ve Penguin Random House, geçen hafta bıçaklı saldırıya uğrayan Salman Rüşdi için "Salman'ın Yanında Ol: Yazma Özgürlüğünü Savun" adlı bir etkinlik düzenleyerek birçok ünlü edebiyatçı ve sanatçıyı bir araya getirdi.

Paul Auster, Gay Talese, Hari Kunzru, Reginald Dwayne Betts ve Kiran Desai gibi ünlü yazarlar ile komedyen Aasif Mandvi gibi bir çok ünlü isim ve Pen Amerika üyeleri, New York'ta bıçaklı saldırıya uğrayan 75 yaşındaki Salman Rüşdi'ye destek için New York Halk Kütüphanesinin merdivenlerinde toplandı.

Başta ABD'de özgür ifadeyi savunan edebiyat topluluğu Pen Amerika üyeleri olmak üzere, bir araya gelen edebiyatçı, ressam, komedyen gibi birçok farklı alandan bir araya gelen aydın grubu, "Salman'ın Yanında Ol: Yazma Özgürlüğünü Savun" adlı etkinlikte yaptıkları konuşmada Rüşdi'ye duydukları sevgiyi ve hayranlığı dile getirdiler. Şiddeti kınadı konuşmacılar, ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerine dair Rüşdi'ye söz verdiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN