Nijerya'da halk, vali ve eyalet meclisi seçimleri için sandık başında

Nijerya'da halk, vali ve eyalet meclisi seçimleri için sandık başında

Nijerya'da halk, devlet başkanı ve parlamento seçimlerinden iki hafta sonra vali ve eyalet meclisi seçimleri için bugün yine sandık başına gitti.

Seçimle, Nijerya'nın 29 eyaletinin valisi ve 36 eyaletinin tamamında meclis üyeleri belirlenecek. Ülkede 29 valilik koltuğu için farklı siyasi partilerden 991, eyalet meclisi üyeliği için de bin 82 aday yarışıyor. 

Nijerya'da 73 siyasi parti faaliyet gösteriyor. Bunlardan en güçlüleri arasında Halkın Demokratik Partisi (PDP) ve Tüm İlericiler Kongresi (APC) gösteriliyor.

Vali ve eyalet meclisi seçimleri ülkenin büyük bölümünde sükunet içinde yapılırken, Rivers ve Lagos eyaletlerinin şiddet olaylarına sahne olabileceği tahmin ediliyor.

SONUÇLAR İKİ GÜN SONRA

Seçim sonuçları ise sandıkların kapatılmasından sonra iki gün içinde belli olacak.

Nijerya'da iki hafta önce yapılan devlet başkanı seçimini APC'nin adayı Muhammed Buhari kazanmıştı. Buhari, 29 Mayıs'ta yemin ederek görevine başlayacak.

ABUJA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN