Nijerya'da silahlı çetelere operasyon: Rehin alınan 35 kişi kurtarıldı

Nijerya'da silahlı çetelere operasyon: Rehin alınan 35 kişi kurtarıldı

Nijerya'da silahlı çetelerin kaçırdığı rehinelerin kurtarılması için operasyon düzenlendi. Operasyonda 35 çocuk ve kadının kurtarıldığı bildirildi, çok sayıda çete üyesi ise etkisiz hale getirildi.

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, eyaletin Sabon Gero bölgesinde silahlı kişilere yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Aruwan, operasyonda 35 çocuk ve kadının kurtarıldığını söyledi.

Çok sayıda çete üyesi etkisiz

Operasyonlarda çok sayında silahlı çete üyesinin etkisiz hale getirildiğini aktaran Aruwan, çetelere ait silahlar, motosikletler ve önemli mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti. Rehinelerin ne zaman kaçırıldığına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.

Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılıyor ancak buna rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Ülkede artan güvenlik sorunlarıyla mücadele kapsamında fidye ödenmesi yasaklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN