Nijerya'da yine silahlı saldırı: 18 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'da yine silahlı saldırı: 18 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'da bir köyü basan motosikletli saldırganlar 18 köylüyü katletti. Arkası kesilmeyen saldırıların geçtiğimiz cuma günü 3 çete üyesinin öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Nijerya'da silahlı saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz pazartesi günü Kaduna eyaletinde yer alan Bethel Baptist Lisesi’ndeki 140 öğrencinin kaçırılmasının ardından komşu Katsina eyaletindeki Tsauwa köyü de baskına uğradı. Köyü motosikletlerle basan silahlı saldırganlar 18 köylüyü katletti.

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırıdan hemen sonra 14 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 4 kişinin de yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirmesi ile toplam can kaybı 18’e yükseldi. Katsina polisi Sanusi Buba, 1 yaralının hastanedeki tedavisinin devam ettiğini belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ise toprağa verildiğini söyledi. Silahlı saldırganların evleri ve gıda depolarını ateşe verdikleri ifade edilerek, köylülerin küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına da el koydukları aktarıldı.

ÖĞRENCİLERİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan pazartesi gününden bu yana devam eden saldırıların, geçtiğimiz cuma günü 3 çete üyesinin öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirildiği düşünülüyor. Okuldaki 140 öğrenci kaçırılmıştı
Silahlı saldırganlar, 5 Temmuz’da Kaduna eyaletindeki Maramara köyünde yatılı Bethel Baptist Lisesi’ne baskın düzenlemiş, okuldan 140 öğrenciyi kaçırmıştı. Polis, kaçırılan öğrencileriler için arama çalışmalarına devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN