Nobel barış ödüllü rahibe, çocuk istismarı suçlaması

Nobel barış ödüllü rahibe, çocuk istismarı suçlaması

Nobel Barış Ödülü sahibi Katolik din adamı Carlos Filipe Ximenes Belo’ya, Doğu Timor Başpiskoposu olduğu yıllarda çocukları istismara maruz bıraktığı suçlaması yöneltildi. İsmini vermek istemeyen tanıklar, Belo’nun cinsel istismarlarına maruz kaldıklarını ifade etti.

Vatikan’a yakın basın yayın organlarında yer alan haberlere göre, Hollanda gazetesi De Groene, Belo’nun 1990’lı yıllarda reşit olmayan bazı kişilere yönelik suistimallerinin olduğunu, tanıklıklarla haberleştirdi. İsmini vermek istemeyen tanıklar, Belo’nun cinsel istismarlarına maruz kaldıklarını ifade etti.

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, şu an 74 yaşında olan Belo’ya, suçlamalar nedeniyle Eylül 2020’de bazı “disiplin kısıtlamaları” getirildiğini, Kasım 2021’de ise bu tedbirlerin sıkılaştırıldığını söyledi. Bruni’nin sözünü ettiği disiplin tedbirlerinin, Belo’nun reşit olmayanlarla görüşmesinin önlenmesi olduğu belirtildi.

Doğu Timorlu olan Belo, 1996’da “ülkesindeki sorunların çözümü için verdiği mücadeleyle” Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN