Norveç kıyılarında casus balina iddiası

Norveç kıyılarında casus balina iddiası

Norveç'in Inga köyü kıyılarında denizcilerin yakaladığı balinanın üzerinde askıların olması casus balina iddialarını gündeme getirdi.

Guardian'ın haberine göre, Norveç'te bulunan bir balinanın üzerinde askıların olması casus balina şüphelerini artırdı. Ülkedeki denizciler balinanın Ruslar tarafından eğitildiğini ve casus olarak kullanıldığını düşünüyor. 

"ST. PETERSBURG MALIDIR"

Balinanın üzerinde bulunan askısının içinde "St. Petersburg'un malıdır" yazısının bulunduğu açıklandı. Balıkçılar, balinanın çok uysal ve insanlara alışık olduğunu söylüyor. Norveç Deniz Araştırmaları Enstitüsü'nden Martin Biuw, "Bu balina Rusya'dan geldiyse - ki öyle olduğunu tahmin ediyoruz - bunu yapanların Rus bilim insanları değil Rus donanması olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Norveç Kutup Üniversitesi Kutup ve Deniz Biyolojisi Fakültesi'nden Prof. Audun Rikardsen de şunları söyledi:

"Rusya'da bazı balinaların kafeslerde tutulduğunu ve son zamanlarda bunların bazılarının salıverildiğini biliyoruz. Bu balinalar teknelere geliyorlar. Ama Rus araştırmacılarla görüştüm. Balinanın kendileriyle ilgisi olmadığını, bunu Murmansk'taki Rus donanmasının yapmış olabileceğini söylediler."

1980'lerde Sovyet Rusyası'nda askerler tarafından eğitilen yunusların casusluk amaçlı olarak kullanıldığı biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN