Öğrencilere 'yüz milyon pirinç tanesi sayma' ödevi verdi

Öğrencilere 'yüz milyon pirinç tanesi sayma' ödevi verdi

Çin'de bir ilkokuldaki matematik öğretmeninin verdiği bir günlük ödev, ülkenin sosyal medya gündemine 'tek tek say' etiketiyle oturdu. Kullanıcılardan biri, saniyede üç pirinç tanesi sayılması halinde 100 milyon rakamına bir yılda ulaşılabileceğini yazdı.

Çin'de bir matematik öğretmeninin öğrencilerine verdiği  "yüz milyon pirinç tanesini tek tek sayma" ödevi  sosyal medyada gündem oldu. 

Shanghai Daily gazetesinin haberine göre, ülkenin Guangdong  eyaletinde bulunan Foşan kentinde bir ilkokulda görev yapan matematik öğretmeni  öğrencilere yüz milyon pirinci tek tek sayma ödevi vererek, ödevi ertesi güne  tamamlamalarını ve pirinçleri okula getirmelerini istedi.

Pirinç ödevi velileri şaşırtırken, ülkenin sosyal medyası Veybo'da  "tek tek say" etiketiyle geniş yer aldı.

Bu kadar pirinç tanesinin tek tek nasıl sayılacağı sorusu  kullanıcıların kafalarını karıştırırken bazı kullanıcılar ödeve tepki gösterdi,  bazıları da çözüm önerilerinde bulundu.

Bir kullanıcı "Önce bin pirinç tanesini sayın ve ağırlığını ölçün.  Sonra o ağırlığa göre yüz milyon pirincin ağırlığını hesaplayın" önerisini  ortaya attı.

Başka bir kullanıcı da "Bir yıl 365 gün, bir gün 24 saat, bir saat 3  bin 600 saniye. Hepsini çarptığımızda 31 milyon 536 bin saniye yapıyor. Yani  yemeden, içmeden, uyumadan saniyede üç pirinç tanesi sayarsak, yüz milyon pirinci  saymayı bir yılda bitirebiliyoruz" fikrini paylaştı.

Diğer bir kullanıcı da "Yüz milyon pirinç tanesini sayıp bitirene kadar tüm okul mezun olur" yorumunu yaptı.

Yüz milyon pirinç tanesinin toplam ağırlığının yaklaşık 2 tona ulaştığı kaydedilen haberde, öğretmenin, öğrencileri farklı çözüm yolları bulmaya yönlendirmek için böyle bir ödev verdiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN