Ölenleri tabutla birlikte duvara çiviliyorlar! Nedenini duyunca şok olacaksınız: Bu muymuş ya...

Ölenleri tabutla birlikte duvara çiviliyorlar! Nedenini duyunca şok olacaksınız: Bu muymuş ya...

Her toplumun geçmişten günümüze biriktirdiği özel kültürleri bulunmaktadır. Ama bu geleneği duyunca ağzınız açık kalacak. Bu topluluk ölenlerin bedenlerini, toprağa gömmek ya da yakmak yerine tabutlarıyla birlikte uçurum kenarlarına çakıyor. Nedenini duyunca şok olacaksınız...

Toplumların bazı gelenekleri bizi şoka uğratabiliyor. Bu toplumun geleneği ise akıllara durgunluk veriyor. Filipinler'de 2000 yılından bu yana uygulanan bir geleneğe göre ölenlerin cansız bedenleri, toprağa gömülmek yerine tabutlarıyla birlikte uçurum kenarına çakılıyor. Nedeni yıllar boyunca araştırıldı ve sonunda sırrı çözüldü. İşte nedeni...

GÖMMEK YERİNE ÇİVİLİYORLAR

Filipinler tarih ve kültür olarak çok köklü bir yapıya sahip. Toplum olarak farklı gelenekleri bulunan Filipinler, 2000 yıldan bu yana hayatını kaybeden insanların cansız bedenleri toprağa gömülmek yerine bir uçurumun kenarına tabutla birlikte çiviliyor.

a7-74.jpg

SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Yıllardan beri araştırılan bu yöntemin sırrı çözüldü. Bu yapılan geleneğin nedeni ölülerin cansız bedenleri sel ve tropikal fırtınalardan korumak. Filipinlilere göre bu uçurum kenarları, toprak gibi aşınmıyor ve ölülerin bedenleri suyun değemeyeceği bir yerde kaldığı için korunmuş oluyor.

FİLİPİN KÜLTÜRÜ

Filipinliler dünyanın birçok yerinde yerleşimciler olarak bilinirler çünkü bukalemunlar gibi kabul edilirler… kendilerini bulabilecekleri farklı ortamlara kolayca adapte olurlar. Hayatta kalmak için gelişirler, hayatta kalmanın ne olduğunu bilirler.

Filipinler Cumhuriyeti, 1543'te İspanya Kralı II. Philip'in onuruna seçildi. Filipinliler aslen Asya'nın güney kesimindendir. Çin, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri ve İspanya'dan kökenler var, Filipinlilerle evlenen insanlar var, bu yüzden halkları arasında pek çok kültür karışımı var. Filipin halkını 79 yerli etnik grup oluşturuyor ve Wikipedia'ya göre son beş yüzyıl, Asya ve Batı toplumlarındaki kültürel karışım açısından büyük bir etkiye sahip.

a5-95.jpg

1570-1898'de İspanyolların ve 1903-1946'da Amerikalıların sömürge hükümdarlığı, Hıristiyan değerlerinin genişlemesine yol açtı. ve tüm Filipinliler için yeni bir kimlik, ayrıca Çin, Hindistan, Endonezya ve Malezya gibi diğer ülkelerin kültürleriyle etkileşim, Filipinler'in kültürel mirasına Asyalı ve özel bir dokunuş verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN