Önümüzdeki yıllarda Avrupa'da Müslüman yoğunluğu yaşanacak

Önümüzdeki yıllarda Avrupa'da Müslüman yoğunluğu yaşanacak

Çekya Başbakanı Andrej Babis, Hollanda ve İsveç'in önümüzdeki yıllarda nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülkeler olacağını dile getirdi. Babis'in İsveç için öngördüğü yıl 2065 iken Hollanda için ise 2044.

Çekya Başbakanı Andrej Babis'e göre Hollanda ve İsveç, önümüzdeki yıllarda nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülkeler olacak. Çekya'nın günlük gazetesi Právo'da yayınlanan bir görüş yazısında göçle ilgili riskler üzerine özellikle iki ülkeye vurgu yapıldı.

Yazıda görüşleri yer alan kişilerden biri olan Çek Başbakan Andrej Babis, 2044 yılına kadar Hollanda nüfusunun çoğunluğunun Müslümanlardan oluşacağını söyledi. Babis'e göre İsveç de aynı yolu izleyecek ve 2065 yılına kadar Müslüman çoğunluklu bir nüfusa sahip olacak.

Başbakan ​Babis, şu an itibarıyla Hollanda ve İsveç'te nüfusun sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 8'inin Müslüman olduğunun altını çizdi.

"İNSANLARI KORKUTMAK İSTİYOR"

Prag'daki Charles Üniversitesi'nden sosyolog ve araştırmacı Daniel Prokop ise, İsveç gazetesi Svenska Dagbladet'e verdiği demeçte Başbakan'ın iddialarına yönelik, "Tamamen yanlış. İnsanları korkutmak istiyor. Bir yıl önce de Belçika'nın 2040 yılına kadar Müslüman çoğunluğa sahip olacağını söylemişti" ifadelerini kullandı.

"Başbakan, gelecekteki göç akışlarını Çek Cumhuriyeti için bir tehdit olarak göstererek iç politikada gündem değiştirmeye çalışıyor" diyen Prokop, “Göçle bağlantılı sorunları küçümsemek istemiyorum. Ama bu çok saçma, tahminleri aşırı derecede abartılı” diye devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN