Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 3 günlük grev

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 3 günlük grev

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin (OAC) en büyük iş sendikası, hükümetin işçilerle masaya oturmaması üzerine 3 günlük genel greve gideceğini açıkladı.

Yerel basındaki haberlere göre, Orta Afrikalı İşçiler Merkez Sendikası (GSTC) tarafından yapılan açıklamada, hükümetin işçi ve emeklilerin maaşlarının gözden geçirilmesi gibi meşru taleplerini dinlemeyi reddettiği belirtildi.

Hükümetin sendikalarla diyaloğa yanaşmaması üzerine GSTC ile bağlantılı sendikaların perşembeden itibaren 3 günlük genel greve gideceği belirtilen açıklamada, çalışanların taleplerine kulak verilmemesi durumunda grevin tekrarlanacağı vurgulandı.

OAC Cumhurbaşkanı Faustin Archange Touadera, yeni yıl mesajında sendikalarla görüşmelerin başlayacağını, ödenmemiş 2 aylık maaşların ödeneceğini açıklamıştı.

DAKAR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN