Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) resmen sona erdi

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) resmen sona erdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) resmen sona erdiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 8 Aralık 1987'de imzalanan INF'nin, ABD'nin inisiyatifiyle bugün resmen sona erdiği bildirildi.

ABD, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören INF'den tek taraflı çekileceğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce, Rusya'nın INF'den çekilmesini öngören yasa tasarısını imzalamıştı.

YENİ KRİZLERE KAPI ARALANDI

Rusya ile ABD arasındaki Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması, Trump'ın geri çekilme açıklamasıyla gündeme gelmişti. NATO, anlaşmanın devam etmesini sağlamaya çalışsa da geçtiğimiz haftalarda Rusya Başkanı Putin de anlaşmadan çekilmeyi öngören belgeyi imzalamıştı. 

Anlaşmanın bitmesi ile birlikte orta menzilli füze konusunun hem NATO hem de BMGK'de gündeme gelmesi beklenirken yeni krizlerin de kapısı aralanmış oldu. 

MOSKOVA / AA

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN