Pakistan'dan 'arabuluculuk' sorusuna cevap: Ne teklif ettik ne de oynadık

Pakistan'dan 'arabuluculuk' sorusuna cevap: Ne teklif ettik ne de oynadık

Pakistan'ın, Ortadoğu'da artan gerilimde arabuluculuk rolü oynayıp oynamayacağı sorusuna cevap veren Dışişleri Bakanı Kureyşi "Viz ne arabuluculuk teklifinde bulunduk ne de arabuluculuk rolü oynuyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız gerginliğin azaltılması' ifadelerini kullandı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşyi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Genel Sekter ile Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan Keşmir sorunu ve ABD ve İran arasındaki gerginliği ele aldıklarını belirten Kureyşi, Pakistan'ın Orta Doğu'da artan gerilimde arabuluculuk rolü oynayıp oynamayacağı sorusuna şu cevabı verdi: 

"HİÇBİR ÇATIŞMANIN TARAFI OLMAYACAĞIZ"

''Biz ne arabuluculuk teklifinde bulunduk ne de arabuluculuk rolü oynuyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız gerginliğin azaltılması. Bölge başka bir gerginliği daha kaldıramaz ve gerginliğin azaltılması için hepimiz devreye girmeliyiz. Tahran ve Riyad'a ziyaretim sırasında verdiğim mesaj da buydu. Pakistan barış ortağı olmaya hazır ama hiçbir çatışmanın tarafı olmayacak.''  

"HİNDİSTAN GERİ ADIM ATIYOR"

Kureyşi, 17 Ocak'ta Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile de görüşeceğini hatırlatarak, bu görüşmede ABD-İran gerilimini de ele alacaklarını söyledi. 

Keşmir sorununa ilişkin değerlendirmede de bulunan Kureyşi, ''Pakistan, Keşmir sorunun çözümü için ikili görüşmeler konusunda samimi ancak Hindistan geri adım atıyor"' dedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN