Pakistan'dan İsrail'e Filistin tepkisi

Pakistan'dan İsrail'e Filistin tepkisi

İsrail'in Gazze'de 10 Filistinli yaşamını yitirmesine sebep olan saldırısına dünyadan kınamalar geldi. Son olarak Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de 5 yaşında bir çocuğun da bulundu 10 Filistinlinin öldürülmesine tepki gösterdi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Cezasızlık ve barbarlığın bir yüzü olsaydı bu sonuçlarına aldırmadan Filistinlileri hedef alan İsrail'in yüzü olurdu" ifadesini kullandı.

Şerif, aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 10 Filistinlinin şehit edilmesini, "İsrail'in terör eylemi olarak" nitelendirerek, ülkesinin Gazze'ye yönelik hava saldırılarını güçlü bir şekilde kınadığını kaydetti.

Saldırılarda 10 Filistinli yaşamını yitirdi

İsrail ordusu, dün, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İslami Cihad Hareketine ait merkezleri vurduğunu açıklamıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 10 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 55 kişinin yaralandığı aktarılmıştı.

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de İsrail'in saldırılarına karşılık Gazze Şeridi'nin çevresi, Tel Aviv ve merkezdeki şehirlere doğru 100 roket fırlatıldığını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN