Pantanal'da timsahlar ve balıkların yaşamı tehlike altında

Brezilya'da yer alan, dünyanın en büyük tropikal sulak alanı olan Pantanal'da binlerce timsah ve balık kuraklık nedeniyle ölümle burun buruna kaldı.

Brezilya'da bulunan dünyanın en büyük tropikal sulak alanı Pantanal kuraklıkla mücadele ediyor. Geçtiğimiz yıl Pantanal bölgesinde çıkan yangınlar felakete yol açarken, binlerce hayvan telef oldu. Yangınların ardından 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklık ve günlerce tek bir damla yağmurun düşmediği Pantanal'deki yaşam izleri, her geçen gün kötüye gidiyor.

2020 yılında çıkan yangınlarda birçok tropikal hayvan telef olurken, şimdi de kuraklık nedeniyle timsahlar ve balıklar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

"YOLDA ÖLÜM KOKUSU VARDI"

Luiz Mendes isimli bir fotoğrafçı yangınları ve yangınlara yol açan kuraklığı kaydetmek için Pantanal'a gittiğinde, "Balığın bulunduğu çekirdeğe ulaşana kadar kıyıdan yaklaşık 700 metre yürüdük. Yolda birçok leş, sinek, inanılmaz bir koku, ölüm kokusu vardı. Üzücü ve acı verici bir sahneydi” dedi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir