Papa Francis'ten İsrail'e kınama: Çok endişeliyim

Papa Francis'ten İsrail'e kınama: Çok endişeliyim

Papa Francis, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik uyguladığı katliamdan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirerek, çok endişeli olduğunu söyledi.

Roma'daki Aziz Petrus Meydanı'nda konuşan Papa Francis, ABD büyükelçiliğinin taşınması sırasında yaşanan olaylar ve 60 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak 'çok endişeli' olduğunu söyledi. 

Papa Francis, "Kutsal topraklarda ve Ortadoğu'da gerginliklerin tırmanmasından ve bizi barıştan git gite uzaklaştıran şiddet sarmalının yükselmesinden ötürü çok endişeliyim" ifadeleriyle ölümlerden derin bir üzüntü duyduğunu dile getirdi ve "Acı çeken herkese dua ve sevgiyle yaklaşıyorum" dedi.  

"ŞİDDET HİÇBİR ZAMAN BARIŞ GETİRMEZ"

Bölgede yükselen tansiyonla ilgili diyalog, adalet ve barış çağrısında bulunan Papa Francis, "Şiddet hiçbir zaman barış getirmez. Savaş savaşı, şiddet ise şiddeti doğurur" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN