Pentagon: Suriye’deki İHA’mızla bağlantımızı kaybettik

Pentagon: Suriye’deki İHA’mızla bağlantımızı kaybettik

ABD Savunma Bakanlığı, 9 Aralık’ta Suriye üzerinde görevde bulunan MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracının iletişiminin kesildiğini doğruladı.

ABD Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, MQ-9 Reaper'ın, Doğal Çözüm Operasyonu kapsamında Suriye’deki görevini yerine getirirken radarla iletişim kurulamayan bir noktaya ulaştığı ifade edildi.

AA’ya açıklama yapan askeri bir yetkili, “ABD Hava Kuvvetleri, 9 Aralık'ta Suriye üzerinde Doğal Çözüm Operasyonu (Operasyon İnherent Resolve) kapsamında görev yapan insansız bir MQ-9 Reaper ile teması kaybetti.” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN