Pentagon'dan 'Kuzey Suriye' açıklaması: Çekilme emrini Trump verdi

Pentagon'dan 'Kuzey Suriye' açıklaması: Çekilme emrini Trump verdi

Türkiye'nin, Kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na önce destek veren daha sonra çelişkili açıklamalarla süreci kördüğüme çeviren ABD'den çekilmeye başlayan ABD askerleri ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Kuzey Suriye'den bin askerin çekileceğini açıklayan ABD Savunma Bakanı Esper "Son 24 saatte, şunu öğrendik ki, Türkler saldırılarını ilk başta planlanandan daha güneye doğru genişletmek niyetindeler ve de batıya" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Başkan Donald Trump'ın ABD askerlerini Suriye'nin kuzeyinden çekme emri verdiğini açıkladı.

CBS'de yayımlanan 'Face the Nation' programına katılan Bakan Esper, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye'nin kuzeyindeki durumun tehlike arz edebileceğini belirterek, bölgedeki askerlerinin planlı bir şekilde güneye çekileceğini açıkladı.

"GÜNEYE DOĞRU GENİŞLETMEK NİYETİNDELER VE DE BATIYA"

Esper'in verdiği bilgiye göre, bin kadar ABD askeri kuzeyden çekilerek, ülkenin güneyine kaydırılacak. Esper, askerlerinin, ABD destekli Kürt güçleriyle Türk askeri arasındaki çatışmada arada kalmaması amacıyla bu kararın alındığını belirtti.

Esper "Son 24 saatte, şunu öğrendik ki, Türkler saldırılarını ilk başta planlanandan daha güneye doğru genişletmek niyetindeler ve de batıya" ifadelerini kullandı. Esper "Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Suriye ve Ruslarla anlaşmanın yollarını arıyor" dedi. 

Pentagon da "ABD askerleri Suriye'nin kuzeyinden tamamen çekilecek" açıklaması yapıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN