Polonya’dan Almanya’ya 1 trilyon 300 milyar euro 'savaş tazminatı' notası

Polonya’dan Almanya’ya 1 trilyon 300 milyar euro 'savaş tazminatı' notası

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, ülkesinin İkinci Dünya Savaşı’ndaki kayıpları için Almanya’dan tazminat talep eden diplomatik notayı imzaladı. Polonya Almanya’dan yaklaşık 1 trilyon 300 milyar euro talep ediyor

Polonya, yarın Almanya’ya İkinci Dünya Savaşı’ndaki kayıpları için tazminat talep ettiği diplomatik notayı iletecek. Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau düzenlediği basın toplantısında, Almanya’ya iletilmek üzere ülkesinin İkinci Dünya Savaşı’nda verdiği kayıpların tazmini için hazırlanan diplomatik notayı imzaladığını duyurdu.

POLANYA, ALMANYA'DAN 1 TRİLYON 300 MİLYAR EURO İSTİYOR

Rau, düzenlemelerin saldırı ve işgal süresince Polonya devleti ve vatandaşlarına verilen maddi ve manevi zararları, yağmalanan arşivleri ve kültürel varlıklarının tazminini de içermesi gerektiğini söyleyerek,

"Böylesi bir düzenleme Polonya-Almanya ilişkilerinin adalet ve gerçeğe dayanmasını, geçmişteki acılı dönemlerin kapanmasını, ikili ilişkilerin dostane işbirliği ve iyi komşuluk ruhu içinde daha da gelişmesine hizmet edecek" dedi.
Rau’nun imzaladığı diplomatik nota, yarın Polonya’ya gelecek olan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’a iletilecek.

Polonya, Almanya’dan yaklaşık 1 trilyon 300 milyar euro talep ediyor.
Polonya, Almanya’dan İkinci Dünya Savaşı döneminde yol açtığı zararların tazmini için 6 trilyon 200 milyar Polonya zlotisi (yaklaşık 1 trilyon 300 milyar euro) talep ediyor.

Almanya ise sorunun uluslararası hukuk çerçevesinde çözüldüğünü belirterek tazminat ödemeyi reddediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN