Pompeo: Çin ABD ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor

Pompeo: Çin ABD ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’in ABD ulusal güvenliğine bir tehdit oluşturduğunu ve bu gerçeğin başkanların, hangi partiden olursa olsun, bu gerçeği görmezden geldiklerini söyledi.

Pompeo, Çin’in oluşturuduğu tehdidin, Çinlki teknoloji şirketlerinin Çin Komünist Partisi ile derin bağları olduğunu ifade etti ve Huawei’in kullanıcıların kişisel bilgilerini Çin Komünist Partisi’ne ilettiğini belirtti.

Google’ın ardından pek çok teknoloji firmasının Huawei ile bağlarını keseceğini düşündüğünü söyleyen Pompeo, ABD ve Çin ilişkilerine değinerek Başkan Donald Trump’ın karşılıklı ticaret ilikileri kurması gerektiğini söyledi.

Pompeo sözlerini iki ülkenin ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydetmeye devam edeceğini ve bir imzalanacak bir ticaret anlaşmasının tüm dünyanın yararına olacağını belirtti.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN