Putin ilhakı açıkladı, Kadirov gözyaşlarına boğuldu

Putin ilhakı açıkladı, Kadirov gözyaşlarına boğuldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de Ukrayna topraklarına ait bölgelerin ilhak edilmesine dair konuşma yaparken, kameralara ilginç görüntüler yansıdı. Putin'in konuşması sırasında Çeçen Lider Kadirov'un ağladığı anlar görüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya bağlanma kararı alan bölgelerle ilgili Kremlin'de yaptığı konuşmada esnasında Çeçen lider Kadirov'un ağladığı görüntüler girdi. Putin'in dünyanın kilitlendiği bu konuşmayı yaptığı sırada ise son zamanlarda Putin'le arasının açık olduğu ve istifa iddialarıyla gündeme gelen Çeçen Lider Ramazan Kadirov'un gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

PUTİN İLE ARASI AÇIK DENİLİYORDU

Kadirov, Rusya’nın İslam dini için önemli bir yere sahip olan "Sahih-i Buhârî"yi yasaklamasına sert tepki göstermişti. Bu nedenle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov’un son zamanlarda Rus liderle arasının açıldığı iddiaları gündeme geliyordu. Kadirov, bu iddiaların ardından geçtiğimiz haftalarda Telegram hesabından yaptığı bir paylaşımla, görevini bırakacağını duyurmuştu.

Kadirov paylaştığı videoda, "kovulmadan gitmek istediğini" söylediği anlarda gülümsemişti.

BİNLERCE ÇEÇEN RUSYA TARAFINDAN KATLEDİLMİŞTİ

Kadirov'un Putin'e olan sadakati çoğu zaman tartışma konusu oldu. Çeçenistan'da uzun yıllar süren savaşlarda binlerce Çeçen vatandaş, Rus askerleri tarafındn katledildi. 11 Aralık 1994 sabahı Rus birliklerinin Çeçenistan topraklarına girmesiyle ilk Çeçen Rus Savaşı başladı. Savaşta Rusya’nın gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve savaş suçları uluslararası insan hakları örgütlerinden büyük tepkiler aldı.

Çeçen-Rus Savaşı’nda Rusya’nın gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve savaş suçları uluslararası insan hakları örgütlerinden büyük tepki aldı. Rus birliklerine ait savaş uçakları Çeçenistan’dan çekilme sürecinde başkent Caharkale’yi (Grozni) ağır bombardımana maruz bıraktı ve bunun sonucunda Caharkale’de binlerce sivil hayatını kaybetti. İlk Çeçen savaşında hayatlarını kaybedenlerin sayısının 200 bin civarında olduğu belirtilmektedir. Yine savaş sırasında yaşadıkları yerleri terk ederek göç etmek zorunda kalanların sayısı ise 500 binin üzerindedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN