Putin'den BAE'ye Libya telefonu

Putin'den BAE'ye Libya telefonu

Rusya lideri Putin, BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Libya krizini görüştü. Kremli'den "Putin, Libya’da ateşkesin sağlanması ve çatışan taraflar arasında barış sürecinin başlatılması yönündeki çabaların etkinleştirilmesi gerektiğini vurguladı" açıklaması yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Libya krizi ile ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Putin'in Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

ATEŞKES TELEFONU

Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Ocak'ta İstanbul'da Libya meselesini görüştüğü hatırlatılan açıklamada "Putin, Libya'da ateşkesin sağlanması ve çatışan taraflar arasında barış sürecinin başlatılması yönündeki çabaların etkinleştirilmesi gerektiğini vurguladı" ifadelerine yer verildi.

Tarafların, temasların farklı seviyelerde sürdürülmesi konusunda mutabık kaldığı belirtildi. 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, 8 Ocak'taki basın açıklamalarında, Libya'daki tüm taraflara, çatışmaları 12 Ocak gece yarısı saat 00.00 itibarıyla durdurma çağrısı yapmıştı.

Libya'nın uluslararası tanınırlığa sahip meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi, Devlet Yüksek Konseyi ve Trablus'taki meclis, yayımladıkları açıklamalarla, "ateşkes çağrısını ve diplomatik çözüm arayışlarını memnuniyetle karşıladıklarını" duyurmuşlardı.

General Halife Hafter ise ateşkes çağrısına uymayacağını bildirmişti.

MOSKOVA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN