Putin'den İdlib'e operasyon mesajı

Putin'den İdlib'e operasyon mesajı

İkinci Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak için Çin'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin İdlib bölgesine operasyon mesajı verdi. Dün Rusya'dan gelen "Türkiye hayal kırıklığı yaşattı" çıkışının ardından Putin'in "Geniş ölçekli taarruzu gözardı etmiyorum" sözleri dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İdlib'e operasyon sinyali verdiği açıklaması şöyle: 

"Suriye'nin İdlib bölgesinde teröristlere karşı mücadele etmeyi sürdürmek zorundayız. İdlib'te geniş ölçekli taarruz öncesinde sivil halkı düşünmek zorundayız. İdlib'te geniş ölçekli taarruzu göz ardı etmiyorum fakat şu an uygun zaman değil."

Putin dünya ekonomisinde "ticaret savaşlarını ve kısıtlamaları" sadece bunları başlatanların istediğini belirttiği konuşmasında "Büyük bir çoğunluk, neredeyse yüzde 100 bu kısıtlamaların ve savaşların dünya ekonomisine ve gelişimine zarar verdiğinden emin” dedi. 

Çin’in ekonomide vaaz ettiği "liberal değerlerin" tüm dünya sistemi için gerekli olduğunu savunan Putin, Çin’in Dünya Ticaret Örgütü’nde, IMF’de belirlenen ilkeleri pekiştirmeye çalıştığı ve hedefinde istikrar olduğu yorumunda bulundu.

'ÇİN'İN PETROL İHTİYACINI KARŞILAMAYA HAZIRIZ'

ABD’nin İran’ın petrol satışına getirdiği yaptırımlardan muafiyetleri kaldırması sonra Rusya’nın hemen petrol üretimini artırmayacağını belirten Putin, bu konuda OPEC ile temmuz ayına kadar geçerli olan bir anlaşmaları olduğunu söyledi.

Ancak Putin, Rusya’nın Çin ve daha birçok ülkenin petrol ihtiyacını karşılamaya hazır olduğunu belirterek ülkesinin petrol üretiminde çok büyük potansiyeli olduğu açıklamasında bulundu.

Putin ayrıca Ukrayna’da yeni seçilen devlet başkanı Vladimir Zelenskiy’in Ukrayna’nın doğusu konusundaki pozisyonunun ne olduğunu görmek istediğini söyledi. Ukrayna halkının çatışmalardan bıktığını dile getiren Putin bu konudaki anlaşmazlığı sona erdirmenin yollarını Zelenskiy ile görüşeceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN