Putin'den Macron'a 'Zoporijya' telefonu

Putin'den Macron'a 'Zoporijya' telefonu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'daki Zaporijya'da nükleer santralinin durumunu telefonda görüştü.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Rus kontrolündeki Zaporijya'da nükleer santralin bombalanmasından Kiev'i sorumlu tutarak Ukrayna'nın "geniş çaplı bir facia" riski yarattığını söyledi. Her iki başkan da tesise Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'ndan bir ekip gönderilmesi gerektiği konusunda hemfikir.

Açıklamaya göre Putin, Macron'a Rus gıda ve gübre ürünlerini dünya pazarlarına tedarik etmenin önündeki engellerin devam ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Zaporijya'da nükleer santralinde Moskova'nın elektriği Rus elektrik şebekesine yönlendirme planlarıyla ilgili bir soru sorulduğunda, Karadeniz'deki Odessa limanında gazetecilere verdiği demeçte, santralin askerden arındırılarak bu sorunun çözüleceğini söyledi.

Guterres, "Açıkçası Zaporijya'dan gelen elektrik Ukrayna elektriğidir ve özellikle kış aylarında Ukrayna halkı için gereklidir. Ve bu ilkeye tamamen saygı gösterilmelidir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN