Putin'den Suriye açıklaması: Gelecekteki yönetim isterse çekiliriz

Putin'den Suriye açıklaması: Gelecekteki yönetim isterse çekiliriz

Suriye'deki iç savaşta Esad rejiminden yana tavır koyan, özellikle karadan rejim güçlerine destek vermesinin ardından muhaliflerin kan kaybetmesine neden Suriye kararının ardından Rus lider Putin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Putin, Suriye'nin gelecekteki yönetiminin istemesi halinde Moskova'nın askerlerini bu ülkeden çekeceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin gelecekteki yönetiminin istemesi halinde Moskova'nın askerlerini bu ülkeden çekeceğini söyledi.

Putin, Russia Today (RT), El-Arabiya ve Sky News Arabia televizyonlarına verdiği röportajda Suriye'nin gelecekteki yönetiminin böyle bir karar alması durumunda Rus askerlerin bu ülkeden çekileceğini belirtti.

Sputnik'in haberine göre, Rusya'daki bir televizyon kanalının bir parçasını gösterdiği Arapça yayınlanan röportajda Rus liderin ifadelerine yer verildi.

Putin "Başka bir ülkenin topraklarında, bu durumdaysa Suriye topraklarında yasalara aykırı olarak bulunanlar bu bölgeyi terk etmeli ve bu tüm ülkeler için geçerli. Eğer Suriye’nin gelecekteki meşru yönetimi, ülkede Rus silahlı kuvvetlerinin bulunmasına gerek duymadığını açıklarsa, bu durum Rusya için de geçerli olacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN