Putin’den ‘zor durumdayız’ itirafı: 1945’ten bu yana en kötüsü

Putin’den ‘zor durumdayız’ itirafı: 1945’ten bu yana en kötüsü

Ukrayna ve Rusya arasındaki 'nükleer silah' iddiasıyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da nükleer silah kullanma niyetlerinin olmadığını söyledi. Putin tarihi bir an yaşadıklarını ifade ederek, dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana "en tehlikeli" on yılına girdiğini belirtti.

Birçok ülkenin Putin'e tepki göstermesi ve çeşitli yaptırım kararları almasının ardından Putin çıkmaza girdi. Bir forumda konuşan Putin, Ukrayna ile devam eden savaşa değindi. Batı'yı Rusya'yı 'haritadan silmeye çalışmakla' suçlayan Putin, "Rusya Batı'ya meydan okumuyor, Rusya sadece var olma hakkını savunuyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, Rusların ve Ukraynalıların tek bir halkın parçası olduğu yönündeki uzun süredir devam eden iddiasını yineledi ve Ukrayna'yı "yapay bir devlet" olarak tanımladı. Ukrayna'nın karşılık verme kabiliyetini küçümsediği söylentisini reddeden Putin, "özel askeri operasyonun" planlandığı gibi ilerlediğini söyledi.

Putin ayrıca Batı yaptırımlarının yarattığı zorlukları kabul etti ancak Rusya'nın dış baskılara karşı dirençli olduğunu ve birlik içinde olduğunu savundu. Putin, "BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının küresel çeşitliliği yansıtacak şekilde değiştirilmesini değerlendirmek gerekir" şeklinde konuştu.

"TEHLİKELİ YILLARA GİRDİK"

Tarihi bir an yaşadıklarını kaydeden Putin, dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana "en tehlikeli" on yılına girdiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN