Rasmussen: Erdoğan, Trump veya Macron zirveyi altüst edebilir

Rasmussen: Erdoğan, Trump veya Macron zirveyi altüst edebilir

Yarın Londra'da yapılacak NATO zirvesini yorumlayan birliğin eski genel sekreteri Rasmussen, "ABD, Fransa ve Türkiye'nin zirveyi altüst etme ihtimali var" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yarın başlayacak ve iki gün sürecek Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) zirvesi İngiliz basınında geniş yer buldu.

Times gazetesine konuşan eski NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, "Bu çok riskli bir zirve" dedi.

NATO'nun 70. kuruluş yıldönümünde örgüt için bölünmeler nedeniyle istikrarsızlaşma riski bulunduğunu belirten Rasmussen; ABD, Fransa ve Türkiye'nin bu zirveyi altüst etme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Rasmussen, ABD Başkanı Donald Trump'ın diğer ülkeleri bütçelerinden savunma harcamalarına NATO şartı olan yüzde 2'den az pay ayırmakla suçlayabileceğini, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un daha önce kullandığı "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" gibi ifadelerle yeni tartışmalara yol açabileceğini vurguladı ve ekledi:

"Üçüncü tehdit ise, tabii ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'nun birliğini test etmeyi sürdürmesi."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN