Reuters: İran BAE'e ait tankere el koydu

Reuters: İran BAE'e ait tankere el koydu

Reuters, İran Devrim Muhafızları'nın, BAE'e ait yakıt taşıyan tankere el koyduğunu duyurdu. İran basınında yer alan haberlere göre de akaryakıt kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle el koyulan teknedeki 11 kişi gözaltına alındı.

Reuters, İran Devrim Muhafızları'nın, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yakıt taşıyan tankere el koyduğunu duyurdu.

İran medyasındaki haberlere göre de Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Lenge ilçesinde 250 bin litre kaçak akaryakıt taşıyan BAE'ye ait tekne dün Devrim Muhafızları Ordusu tarafından alıkonuldu. 

Teknenin BAE'ye doğru yol alırken Basra Körfezi'nde alıkonulduğu, içindeki 11 kişinin gözaltına alınarak yargıya sevk edildiği belirtildi. 

NE OLMUŞTU?

İngiltere'nin 4 Temmuz'da İran'a ait bir tankeri Cebelitarık'ta alıkoymasının ardından Basra Körfezi'nde ve Hürmüz Boğazı'nda tansiyon yükselmişti. İran önce 13 Temmuz'da Panama bandralı bir petrol tankerine ardından 31 Temmuz'da menşei açıklanmayan başka bir tankere el koymuştu.

Devrim Muhafızları'na bağlı gemiler ayrıca 19 Temmuz'da Stena Impero isimli bir İngiliz petrol tankerini de 23 kişilik mürettebatıyla birlikte kıyısına çekmişti.

ANKARA/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN