Rukban Kampı 'felaket bölgesi' ilan edildi

Rukban Kampı 'felaket bölgesi' ilan edildi

Rukban Kampı Yerel Meclisi, Esad rejimi ve destekçilerinin ablukası altındaki kampı 'felaket bölgesi' olarak ilan etti. Meclis, bölgeye acil insani yardımların ulaştırılması için BM'ye baskı yapılmasını istedi.

Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve destekçilerinin ablukasındaki Rukban Kampı'ndaki yerel meclis, Rukban kampını 'felaket bölgesi' ilan ederek, acil yardım çağrısı yaptı. Rukban Kampı Yerel Meclisi, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Esad rejimi ve İran destekli yabancı teröristlerin kampa yönelik ablukasını sürdürdüğünü ifade ederek, "Esad rejimi, İran milisleri ve Rusya, Rukban Kampı'nı iki aydan fazla süredir kuşattığı için Rukban Kampı'nı 'felaket bölgesi' ilan ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, rejim ve destekçilerinin kuşatmada tuttuğu kampa gıda, ilaç ve çocuk maması gibi temel ihtiyaçların girişine izin vermeyerek kamp sakinlerini rejim kontrolündeki bölgelere göçe zorlamaya çalıştığı kaydedildi.

BM KAMP İÇİN BASKI YAPMALI

Kamp bölgesini kontrol eden Özgür Suriye Ordusu çatısı altında yer alan ABD destekli Maghavir ordusu ile DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine çağrı yapılan açıklamada, onlardan bölgeye yardım ulaştırması için Birleşmiş Milletlere (BM) baskı yapmaları istendi.

Esad rejimi, Ürdün sınırındaki Rukban Kampı'nda, bu ayın başında Rusya'nın garantörlüğünde, kontrolündeki Humus iline tahliye süreci başlatmıştı. Rejimin, kamptan çıkan sivillerin evlerine gitmelerine izin vermediği belirtilen açıklamada, zorla tahliye edilenlerin Humus'taki okullarda alıkonulduğu ve burada kendilerine işkence yapıldığı kaydedildi. 

Esad rejimi, destekçisi Rusya ile şimdiye kadar Doğu Guta, Humus, Barada, Doğu Halep, Zebadani, Madaya, Dera, Yermük Kampı gibi birçok bölgeyi kuşatma, saldırı ve tehcir yoluyla ele geçirdi. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN