Rum lider Anastasiadis, KKTC lideri Akıncı ile görüşmeye olumlu bakıyor

Rum lider Anastasiadis, KKTC lideri Akıncı ile görüşmeye olumlu bakıyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden yapılan açıklamada Nikos Anastasiadis'in BM öncülüğünde görüşme yapılmasına sıcak baktığı ve KKTC lideri Akıncı ile görüşebileceği belirtildi.

Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis'in, 'görüşme çağrısı' yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmeye hazır olduğu açıklandı. Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromu, "Türkiye'nin deniz ve karada yasadışı eylemlerini sona erdirmesi gerektiği açıktır" dedi.

Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu, Anastasiadis'in Akıncı’nın (Türkiye, Yunanitan, Kıbrıs Rum ve Türk tarafı ile BM'nin eşlik edeceği) 5’li gayri resmi toplantı yapılmasına ilişkin önerisinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromu, ”Anastasiadis, iyi hazırlık yapılmış bu tarz bir gayri resmi toplantının özlü müzakerelerin yeniden başlamasına yol açacağı ümidinde. Anastasiadis, Crans Montana bileşiminde prosedürel nitelikli gayri resmi bir toplantının detayları ve toplanma zamanının ele alınması için Kıbrıs Türk lideriyle gerek baş başa, gerek de BM Temsilcisi Jann Holl Lute’un huzurunda görüşmeye hazır” dedi.

TÜRKİYE'YE "ÇALIŞMALARINI DURDUR" ÇAĞRISI

Prodromu, "Bizim tarafımızdan herhangi bir hüküm ve koşul yok. Ancak müzakerelerin yeniden başlaması olumlu iklim içinde yapılmalı. Yani Türkiye'nin deniz ve karada yasadışı eylemlerini sona erdirmesi gerektiği açıktır" dedi.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN