Rus askerleri Münbiç'te devriyeye başladı

Rus askerleri Münbiç'te devriyeye başladı

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda terör unsurlarına yönelik başlatacağı operasyon öncesinde, Rusya'dan dikkat çeken hamle geldi. Suriye'de bulunan Rus polis gücü sözcüsü Yusuf Mamatov, Münbiç'in yakınlarında devriyeye başladıklarını duyurdu.

Rus polis gücü sözcüsü Yusuf Mamatov basına yaptığı açıklamada, Rus askeri kuvvetlerinin Suriye'nin Münbiç kenti civarında devriyeye başladığını duyurdu.

Devriyenin bölgenin güvenliğinin sağlanmasına yönelik olduğunu ifade eden Mamatov, “Bugün Münbiç şehri yakınlarındaki güvenli bölgede ve şehrin etrafında devriye gezmeye başladık” ifadelerini kullandı.

Mamatov, devriyenin güzergahının düzenli olarak değişeceğini de kaydetti. 

ABD ASKERLERİ ÇEKİLECEK

Terör örgütü YPG/PKK'nın uzantısı SDG'nin işgali altındaki Münbiç'te ABD'nin de askeri üsleri bulunuyor. Terör örgütünü korumak ve destek olmak için bölgeye üs kuran ve devriyeler atan ABD askerleri, Başkan Trump'ın kararıyla Suriye'den çekilecek.

Moskova yönetiminin ise Türkiye'nin başlatacağı operasyon öncesinde paravan örgütü koruyarak, ABD'nin bölgeden çekilince oluşacak otorite boşluğundan yararlanmayı düşündüğü belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN