Rus heyet, Kobani'de PKK Meclisi'ni ziyaret etti

Rus heyet, Kobani'de PKK Meclisi'ni ziyaret etti

Rus askerler, Kobani'de sivil meclisi ziyaret ederek YPG/PKK'lı teröristlerle ilçedeki altyapı ve hizmetler konularını ele aldı. Suriye'de ABD'nin boşalttığı üslere yerleşmeye devam eden Rusya, Ayn İsa'ya da konuşlandı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Ayn- El Arab'da (Kobani) yerel meclise bir askeri heyet gönderen Rusya, bu ilçenin güneyindeki Ayn İsa'da ABD'den boşalan üsse de yerleşti. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG/PKK'nın işgal ettiği Aynularab'da kurduğu sözde sivil meclisi, bir Rus heyet ziyaret etti. 

RUS HEYET, TERÖRİSTLERLE BİR ARAYA GELDİ

Toplantıda Rus heyet ve YPG/PKK'lı teröristler, ilçedeki altyapı ve hizmetler konusunu ele aldı. 

Halihazırda ilçede YPG/PKK'nın yanı sıra Esad rejimi güçleri ve Rus askerleri konuşlu bulunuyor.

Rejim güçleri, Barış Pınarı Harekatı'nın ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatlar çerçevesinde durdurulmasının ardından ilçeye girmişti. Rejim, ilçe merkezinde bir noktada ve Türkiye sınırı boyunca varlık gösterirken Rus güçler de ilçede bir askeri noktada bulunuyor.

AYN İSA'YA DA RUSYA YERLEŞTİ

Rusya, ABD'nin geçen haftalarda Kobani'de boşalttığı Sırrin ve Sebit ile Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı'nda boşalttığı üsse konuşlanmıştı. 

Baraj'daki devir teslim sırasında Rus komutanın, YPG/PKK'lı bir teröristle ülkesinin bayrağını ve terör örgütünün flamasını değiş tokuş etmesi dikkati çekmişti.

Rus askerlerinin son olarak Aynularab'ın güneydoğusundaki Ayn İsa'daki eski ABD üssüne de yerleştiği öğrenildi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN